Zoete aardappelsoep met kokos en curry

- Bereidingstijd: 70 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 g wortelen
- 3 uien
- 400 g kokosmelk
- currypoeder
- 2L Fundo groentebouillon (2 potten)
- kokosvet, olijfolie of bakboter
Een heerlijke soep? Een heerlijke soep!
Bereiding
- Zet een kookpot op een matig vuurtje en laat wat olijfolie opwarmen.
- Snijd de uien in grove ringenen laat ze kort aanstovenmet twee eetlepels currypoeder in de kookpot.
- Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd die eerste in kubussen, snijd de wortel in schijfjes en laat ze samen met de uien aanstoven.
- Voeg de groentebouillonbij de groenten, zet een deksel op de kookpot en laat het geheel zo’n 30 minuten koken.
- Mix de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelktoe. Meng het geheel goed en kruid naar smaak af met peper, zout en indien nodig nog wat currypoeder.
- Smakelijk!