Recepten van Fundo

Zoete aardappelsoep met kokos en curry

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 3 uien
  • 400 g kokosmelk
  • currypoeder
  • 2L Fundo groentebouillon (2 potten)
  • kokosvet, olijfolie of bakboter

Een heerlijke soep? Een heerlijke soep!

Bereiding

  • Zet een kookpot op een matig vuurtje en laat wat olijfolie opwarmen.
  • Snijd de uien in grove ringenen laat ze kort aanstovenmet twee eetlepels currypoeder in de kookpot.
  • Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd die eerste in kubussen, snijd de wortel in schijfjes en laat ze samen met de uien aanstoven.
  • Voeg de groentebouillonbij de groenten, zet een deksel op de kookpot en laat het geheel zo’n 30 minuten koken.
  • Mix de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelktoe. Meng het geheel goed en kruid naar smaak af met peper, zout en indien nodig nog wat currypoeder.
  • Smakelijk!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.