Benieuwd hoe we Fundo fond maken?

Fundo Fonds

Hoe we Fundo fond maken? Simpel! Je kan fond best omschrijven als ingekookte bouillon die nóg langer gegaard is voor de ultieme intense smaaksensatie. Bij Fundo liggen die gaartijden op 48 uur! Voor 1 liter fond gebruiken we bovendien minstens 1 kilo karkassen van lokale oorsprong. Die combinatie van lokale kwaliteitsproducten en geduld verklaart waarom je zelfgemaakte sauzen en gerechten met Fundo fond als basis nog intenser smaken.

Zoutarm, glutenvrij en heerlijk gezond

Fundo fonds bevatten uitsluitend natuurlijke producten van lokale oorsprong en een minimum aan zout (slechts 3 gram per liter eindproduct). Meer nog, ze bevatten ook geen gluten, suiker, msg, gistextracten, kunstmatige additieven of bewaarmiddelen. Je kan dus ook gerechten met Fundo fond maken die bij je glutenvrij, Palo of Keto dieet passen.

Fonds naar ieders smaak

Bij Fundo maken we smaakmakende fonds in verschillende variëteiten. De klassiekers uiteraard, maar ook originele smaakmakers gemaakt met lokale streekproducten en seizoensingrediënten:

Koken met Fundo fond? Easy!

  1. Schud voor gebruik
  2. Deglaceer je pan met Fundo fond en laat inkoken naar eigen smaak
  3. Kruid bij naar wens
  4. Voor extra glans kan je afwerken met wat koude boter of room. Het collageen in de fonds zal zorgen voor de binding.
  5. Smakelijk!

Ook handig om weten

  • Onze vleesfonds zijn van nature rijk aan collageen. Deze belangrijke bouwstof voor je lichaam bevordert onder meer de elasticiteit van je huid en de sterkte van je bindweefsels.
  • Wel de smaak, maar niet het zout! Fundo fonds bevatten gemiddeld slechts 3 gram zout per liter eindproduct, in tegenstelling tot andere merken met uitschieters tot 15 gram zout per liter.
  • De rijke en intense smaak danken we aan de trage garing, maar ook aan de hoeveelheid beenderen en karkassen per liter. Die vertegenwoordigen gemiddeld 50% van de totale ingrediënten.


FUNDO_ICON
Recept spaghetti bolognese

Extra kooktips

  • Je kan Fundo fond ook in pure vorm aan je gerecht toevoegen om instant smaak toe te voegen. Hoeveel fond je best gebruikt? Jij bent de chef en proeven is de boodschap!
  • Eens je een potje Fundo fond hebt geopend, kan je deze nog 3 dagen bewaren in de koelkast. Kleine porties invriezen kan eventueel ook. Zo heb je altijd een smaakbom binnen handbereik.

 

Ontdek de inspirerende Fundo recepten >

Zin om te proeven?

Koop je favoriete Fundo fonds bij een verkooppunt in je buurt of via de Fundo webshop en doe zelf de smaaktest.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.