Wok met runderreepjes en rijst

- Bereidingstijd: 25 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 potje Fundo runderfond
- 500 g rundsteak
- 300 g basmatirijst
- 3 wortelen
- 4 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 20 g gember
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Smakelijk, simpel en supersnel. Geniet van dit heerlijke Aziatische wokgerechtje!
Bereiding
- Snij de rundsteak in reepjes en laat marineren in de helft van een potje Fundo runderfond.
- Schil de wortelen en snijd à la julienne.
- Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in stukjes van 3 cm. Het groene deel mag je in schuine ringen snijden.
- Pers de knoflook.
- Schil en rasp de gember.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 el arachideolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, wortel en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur.
- Haal de runderreepjes uit de marinade en voeg samen met 1 el arachideolie toe aan de wok. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg de rest van de fond toe.
- Kruid met peper en zout, serveer met de rijst en werk af met het groen van de lente-ui.