Smakelijk, simpel en supersnel. Geniet van dit heerlijke Aziatische wokgerechtje!

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 potje Fundo runderfond
  • 500 g rundsteak
  • 300 g basmatirijst
  • 3 wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de rundsteak in reepjes en laat marineren in de helft van een potje Fundo runderfond.
  2. Schil de wortelen en snijd à la julienne.
  3. Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in stukjes van 3 cm. Het groene deel mag je in schuine ringen snijden.
  4. Pers de knoflook.
  5. Schil en rasp de gember.
  6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verhit 1 el arachideolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, wortel en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur.
  8. Haal de runderreepjes uit de marinade en voeg samen met 1 el arachideolie toe aan de wok. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg de rest van de fond toe.
  9. Kruid met peper en zout, serveer met de rijst en werk af met het groen van de lente-ui.