Recepten van Fundo

Wok met runderreepjes en rijst

Wok runderreepjes

Ingrediënten

  • 1 potje Fundo runderfond
  • 500 g rundsteak
  • 300 g basmatirijst
  • 3 wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

Smakelijk, simpel en supersnel. Geniet van dit heerlijke Aziatische wokgerechtje!

Bereiding

  • Snij de rundsteak in reepjes en laat marineren in de helft van een potje Fundo runderfond.
  • Schil de wortelen en snijd à la julienne.
  • Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in stukjes van 3 cm. Het groene deel mag je in schuine ringen snijden.
  • Pers de knoflook.
  • Schil en rasp de gember.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1 el arachideolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, wortel en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur.
  • Haal de runderreepjes uit de marinade en voeg samen met 1 el arachideolie toe aan de wok. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg de rest van de fond toe.
  • Kruid met peper en zout, serveer met de rijst en werk af met het groen van de lente-ui.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.