Winterse risotto
- Bereidingstijd: 50 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 pot FUNDO groentebouillon
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 240 gram risottorijst
- 300 gram gemengde boschampignons
- 60 gram boter
- 80 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar smaak
- 1 bussel bladpeterselie
Het is volop het seizoen van de boschampignons. Het is dus het perfecte moment om een heerlijk vegetarische risotto te maken voor deze winterse dagen. Je hebt er niet veel voor nodig en het staat in een mum van tijd op tafel.
VOORBEREIDING
- Maak de boschampignons voorzicht schoon met een borstel en verwijder restjes aarde.
- Spoel de bussel bladpeterselfie schoon en snipper de blaadjes fijn.
BEREIDING
- Neem 1 pot FUNDO groentebouillon en vul aan met water tot je 600 milliliter vocht hebt.
- Snipper de 2 sjalotten fijn en hak de look.
- Gebruik een ruime stoofpot en verhit hier een scheutje olijfolie in. Stoof de sjalot en look.
- Voeg er na een paar minuten de risottorijst aan toe en roerbak deze met de sjalot en look.
- Schenk ¾ van de bouillon bij de rijst. Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Doe de stoofpot niet open en roer zeker niet in de rijst. Kijk na tien minuutjes of je eventueel wat extra vocht moet toevoegen.
- Terwijl de rijst gaart verhit je in een ruime pan een klontje boter en bak je de paddenstoelen kort en krachtig aan.
- Voeg, wanneer de rijst gaar is, 60 gram boter toe aan de risotto. Roer pas in de rijst wanneer de boter volledig gesmolten is.
- Schep de Parmezaanse kaas (geraspt of in stukjes gesneden), de boschampignons en de peterselie door de rijst.
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.