Op zoek naar een hoofdgerecht voor je kerstmenu? Misschien is ons winters wildstoofpotje dan wel een kanshebber. 

Bereidingstijd: 135 minuten

Bereiding voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 potje Fundo Wildfond
  • 1/2 kg stoofvlees van everzwijn of hert
  • 250 gram spekblokjes
  • 3 wortelen
  • 50 cl rode wijn
  • 1 el veenbessengelei
  • 1 el bloem
  • Verse tijm
  • Verse peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de wortels en snijd in blokjes of dikke schijven
  2. Korst de blokjes vlees aan op een hoog vuur
  3. Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken
  4. Bestrooi met een eetlepel bloem en laat even verder bakken
  5. Voeg de wortels toe en bak ze mee
  6. Kruid met peper en zout
  7. Voeg de wijn en het potje Fundo Wildfond toe en roer goed door
  8. Voeg de laurierblaadjes toe, samen met de kruidnagel, de tijm en de peterselie
  9. Voeg ten slotte ook de veenbessenconfituur toe. Laat het geheel vijf minuten koken op hoog vuur
  10. Laat alles nog een tweetal uur rustig verder pruttelen op een middelhoog vuur en roer af en toe in de pot

Serveertip: heerlijk met witloof en gratin van aardappelen!