Recepten van Fundo

Winters wildstoofpotje

RECEPT_lamsstoofpot

Ingrediënten

  • 500 ml Fundo runderbouillon
  • 800 g lamsboutsneden
  • 4 raapjes
  • 2 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 3 takjes verse peterselie
  • 5 aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • Zout

Koude temperaturen vragen om hartverwarmende gerechten en wat smaakt er op zo’n momenten beter dan een lamsstoofpot met winterse groenten?

Bereiding

  • Snijd het lamsvlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak het lamsvlees goudbruin.
  • Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout.
  • Strooi er daarna de bloem over en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de Fundo runderbouillon langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat één uur zachtjes sudderen.
  • Voeg de groenten toe en laat nog 30 à 35 minuten afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat runderbouillon toe zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
  • Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje en breng op smaak met peper en zout.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.