Winters wildstoofpotje
- Bereidingstijd: 120 min.
- Voor 2 personen
Ingrediënten
- 500 ml Fundo runderbouillon
- 800 g lamsboutsneden
- 4 raapjes
- 2 wortelen
- 2 pastinaken
- 3 takjes verse peterselie
- 5 aardappelen
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 el boter
- 1 el bloem
- 2 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- Peper
- Zout
Koude temperaturen vragen om hartverwarmende gerechten en wat smaakt er op zo’n momenten beter dan een lamsstoofpot met winterse groenten?
Bereiding
- Snijd het lamsvlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm.
- Snipper de knoflook fijn.
- Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak het lamsvlees goudbruin.
- Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout.
- Strooi er daarna de bloem over en roer alles goed door elkaar.
- Giet de Fundo runderbouillon langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat één uur zachtjes sudderen.
- Voeg de groenten toe en laat nog 30 à 35 minuten afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat runderbouillon toe zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
- Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje en breng op smaak met peper en zout.