Recepten van Fundo

Vispannetje met kabeljauw, zalm en garnalen

Vispannetje met kabeljauw, zalm en garnalen

Ingrediënten

  • 4 gratinbordjes
  • 6 potjes van 200ml Fundo Garnalenfond
  • 250g kabeljauw
  • 250g zalm
  • boter en bloem
  • 250g paddenstoelen
  • peper en zout
  • 1/2 dl room
  • 1/2 citroen
  • 150g gemalen kaas
  • 300g gepelde garnalen

Ben jij een vis- en schaaldierenliefhebber? Ja? Probeer dan dit pareltje uit!

Bereiding

  • Verwarm 3 potjes Fundo Garnalen fond tot tegen het kookpunt.
  • Snij vervolgens de filets van kabelkauw en zalm in hapklare porties.
  • Pocheer de stukken vis in onze fond en reken op zo’n 2 minuten om de vis een eerste korte garing te geven. Schep daarna de stukken er terug uit en zet je vis even opzij.
  • Begin met een roux door een klont boter te smelten in een sauspan en voeg vervolgens de bloem eraan toe wanneer de boter bruist. Blijf mengen met een garde en laat de roux enkele minuutjes zachtjes bakken. Van zodra er een biscuitgeur uit de pan komt schenk je er een deel van onze garnalenfond bij.
  • Je blijft roeren tot de saus bindt en daarna schenk je er nog een beetje garnalenfond bij. Opgelet, zorg ervoor dat je saus niet te dik is!
  • Smelt een klontje boter in een pan, maak de paddenstoelen schoon, snij ze middendoor of in vier en bak ze in de hete boter. Kruid ze met wat peper en zout.
  • Schenk een scheut room in de saus en voeg ook een beetje citroensap toe.
  • Voeg vervolgens de gebakken paddenstoelen bij de saus, proef en kruid bij naar smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en schik elk gratinbordje een deel van de gepocheerde kabeljauw en zalm. Lepel een mooie portie saus met paddenstoelen over de vis.
  • Strooi dan een laagje gemalen kaas over je vispannetjes en zet ze in de over voor zo’n 15 minuten. Werk af door de oven nog even op gril te zetten voor dat krokante bruine kaaskorstje.
  • Serveer het gloeiend heet pannetje en strooi er een portie verse garnalen over. Smakelijk!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.