Recepten van Fundo

Vegetarisch stoofpotje

Ingrediënten

  • 200g witte bonen
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • ½ bussel groene asperges
  • 5 tomaten
  • 1 venkel
  • 5dl Fundo Groentenbouillon
  • 200g feta
  • Verse tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Feta kaas, een heleboel groenten, Fundo groentebouillon en verse tijm zorgen samen voor een onweerstaanbaar gerecht! 

Bereiding

  • Week op voorhand de witte bonen zoals aangegeven op de verpakking. (Doorgaans laat je ze best 6 tot 12 uur wellen in koud water.) Maak alle groenten schoon in koud water.
  • Zet een pot met water op een matig vuur. Doe er een flinke snuif zout bij en kook de boontjes beetgaar.
  • Ontvel de tomaten, snij ze in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes.
  • Schil de ui, snipper ze in niet al te kleine stukjes, pel de look en plet de teentjes tot pulp. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan of een stoofpot. Stoof daarin de ui en de look op een matig vuur.
  • Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes en laat die meestoven met de ui.
  • Snij de bodem en het groene loof van de venkel en halveer de groente. Snij de venkel vervolgens in blokjes en laat ze meestoven. Halveer de courgette, snij ze daarna in repen en dan in kubusjes.
  • Snij het taaiere onderste van de asperges eraf alsook de aspergekopjes en hou ze even apart. De rest van de asperges versnij je in rondjes van zo’n centimeter dik. Laat de stukjes asperge ook meestoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de groentemengeling en schenk er de groentebouillon bij.
  • Laat het stoofpotje enkele minuutjes pruttelen op een zacht vuur en voeg er dan ook de witte bonen bij.
  • Laat het stoofpotje sudderen tot de aspergekopjes beetgaar zijn. Snij de fetakaas in blokjes.
  • Snij de tijm grof. Verwijder vooraf wel alle harde takjes en gebruik enkel de zachte blaadjes.
  • Kruid het stoofpotje naar smaak met peper van de molen en wat zout. Serveer het stoofpotje van groenten in een diep bord. Strooi er blokjes feta over.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.