Stoverij met een saus op basis van bier en runderbouillon? Klinkt heerlijk, en dat is het ook!

Bereidingstijd: 135 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1kg schoongemaakte varkenswangetjes
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 2 bruine boterhammen
  • 1 tl mosterd
  • 1 flesje tafelbier
  • 1L Fundo runderbouillon
  • peper en zout
  • tijm
  • laurier

Bereiding

  1. Verhit de arachideolie in een ruime kookpot met brede bodem.
  2. Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
  3. Bak het vlees tot alle stukjes mooi goudbruin kleuren.
  4. Snipper de ui fijn, voeg toe aan de kookpot en laat mee bakken op een hoog vuur.
  5. Blus met het tafelbier.
  6. Voeg de Fundo runderbouillon toe.
  7. Voeg de tijm en het laurierblad toe.
  8. Smeer de boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het vlees.
  9. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer twee uur zachtjes sudderen tot de varkenswangetjes gaar zijn.