Vlaamse stoverij van varkenswangetjes
- Bereidingstijd: 130 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1kg schoongemaakte varkenswangetjes
- arachideolie
- 1 ui
- 2 bruine boterhammen
- 1 tl mosterd
- 1 flesje tafelbier
- 1L Fundo runderbouillon
- peper en zout
- tijm
- laurier
Stoverij met een saus op basis van bier en runderbouillon? Klinkt heerlijk, en dat is het ook!
Bereiding
- Verhit de arachideolie in een ruime kookpot met brede bodem.
- Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
- Bak het vlees tot alle stukjes mooi goudbruin kleuren.
- Snipper de ui fijn, voeg toe aan de kookpot en laat mee bakken op een hoog vuur.
- Blus met het tafelbier.
- Voeg de Fundo runderbouillon toe.
- Voeg de tijm en het laurierblad toe.
- Smeer de boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het vlees.
- Breng aan de kook en laat daarna ongeveer twee uur zachtjes sudderen tot de varkenswangetjes gaar zijn.