Recepten van Fundo

Vlaamse stoverij van varkenswangetjes

RECEPT_varkenswangetjes

Ingrediënten

  • 1kg schoongemaakte varkenswangetjes
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 2 bruine boterhammen
  • 1 tl mosterd
  • 1 flesje tafelbier
  • 1L Fundo runderbouillon
  • peper en zout
  • tijm
  • laurier

Stoverij met een saus op basis van bier en runderbouillon? Klinkt heerlijk, en dat is het ook!

Bereiding

  • Verhit de arachideolie in een ruime kookpot met brede bodem.
  • Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
  • Bak het vlees tot alle stukjes mooi goudbruin kleuren.
  • Snipper de ui fijn, voeg toe aan de kookpot en laat mee bakken op een hoog vuur.
  • Blus met het tafelbier.
  • Voeg de Fundo runderbouillon toe.
  • Voeg de tijm en het laurierblad toe.
  • Smeer de boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het vlees.
  • Breng aan de kook en laat daarna ongeveer twee uur zachtjes sudderen tot de varkenswangetjes gaar zijn.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.