Varkenswangetjes op grootmoederswijze

- Bereidingstijd: 180 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram varkenswangetjes
- 2 wortelen
- 1 witte selder
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels bruine suiker
- 200 milliliter Fundo runderfond
- 1 kruidentuiltje
- 4 deciliter water
Begin je te watertanden bij het denken aan lekkere stoofpotjes? Probeer dan zeker deze klassieker eens. Varkenswangetjes zoals ze bij grootmoeder op de stoof pruttelden.
Bereiding
We beginnen met de groenten. Snipper de uien en de knoflook fijn. Schil de selderstengels en snijd in blokjes van 1 centimeter. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 centimeter.
Smelt 1 eetlepel boter in een hoge braadpan of gietijzeren braadpan en bak de varkenswangetjes zo’n 10 minuten goudbruin aan alle kanten. Kruid volgens wens met peper en zout.
Haal de varkenswangetjes uit de pan en stoof in diezelfde pan de uien en de knoflook voor 1 tot 2 minuten. Voeg de varkenswangetjes opnieuw toe.
Blus de varkenswangetjes met de Fundo runderfond en schraap eventuele braadresten los. Voeg het kruidentuiltje, de groenten, de suiker en nog 4 deciliter water toe.
Verlaag het vuur en laat ongeveer 2 uur afgedekt sudderen.
Kruid bij met peper en zout wanneer de saus is ingedikt en het vlees mals is. Roer er op het einde de mosterd door.