Recepten van Fundo

Soep van geroosterde butternut en pastinaak

Soep van geroosterde butternut en pastinaak

Ingrediënten

De herfst is er al, de winter komt er aan en wat smaakt er beter tijdens deze tijd van het jaar dan een heerlijke en verwarmende soep?

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C, snij de butternut overlangs in twee en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Spoel de pastinaak en snij die ook in blokjes. Leg vervolgens de pompoen- en pastinaakblokjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout, gaar ze vervolgens in de over voor 30 minuten.
  • Pel en snipper de uit. Stoof die aan in 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de blokjes pompoen en pastinaak toe, laat 2 minuten stoven en blus met onze Fundo groentenbouillon.
  • Laat 10 minuten koken en mix vervolgens de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Smakelijk!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.