Recepten van Fundo

Romige slasoep

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 ui
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 750 milliliter Fundo groentebouillon
  • 125 milliliter room

Wie dacht dat sla alleen als rauwkost dient, denkt mis. Onze kwalitatieve kropsla tover je ook in handomdraai om tot een heerlijke soep voor deze herfstdagen.

Bereiding

  • Haal de bladeren van de kropsla los en spoel ze goed af. Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui. Voeg de sla toe en stoof.
  • Voeg de bloem toe en roerbak voor 2 minuten.
  • Voeg de Fundo groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat 15 minuten goed doorkoken en mix vervolgens alles tot een homogeen geheel.
  • Haal de pan van het vuur en roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.