Romige slasoep

- Bereidingstijd: 30 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 1 ui
- 25 gram ongezouten roomboter
- 1 eetlepel tarwebloem
- 750 milliliter Fundo groentebouillon
- 125 milliliter room
Wie dacht dat sla alleen als rauwkost dient, denkt mis. Onze kwalitatieve kropsla tover je ook in handomdraai om tot een heerlijke soep voor deze herfstdagen.
Bereiding
- Haal de bladeren van de kropsla los en spoel ze goed af. Snipper de ui.
- Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui. Voeg de sla toe en stoof.
- Voeg de bloem toe en roerbak voor 2 minuten.
- Voeg de Fundo groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat 15 minuten goed doorkoken en mix vervolgens alles tot een homogeen geheel.
- Haal de pan van het vuur en roer de room erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.