Recepten van Fundo

Romige pastinaaksoep met appel en gember

Ingrediënten

  • 1 kilo pastinaken

  • 3 groene appels

  • 3 cm verse gember

  • 1 ui

  • 1 pot FUNDO kippenbouillon

  • 250 milliliter lichte room

  • olijfolie

  • peper en zout

Nog op zoek naar een feestelijke soep die de smaakpapillen op hol doen slaan? Dan is deze soep met als basis de vergeten groente pastinaak zeker een voltreffer!

Bereiding

  1. Schil en snijd de pastinaken en appels in grove blokjes. 

  2. Verhit in een ruime kookpot olijfolie. Snipper de ui en fruit deze in de verhitte olijfolie. 

  3. Voeg na een paar minuten de pastinaak en appel toe en roerbak.

  4. Voeg water toe aan de FUNDO kippenbouillon zodat je 1,5 liter vocht bekomt.

  5. Voeg de gember toe aan de kookpot en schenk er de kippenbouillon bij. Breng dit geheel aan de kook. 

  6. Wanneer het geheel kookt, verlaag dan het vuur en laat nog 25 minuten verder koken. 

  7. Prik met een vork en kijk of de pastinaak en appel zacht zijn. Mix vervolgens met een staafmixer de soep. 

  8. Meng de lichte room er door en breng op smaak met peper en zout. 

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.