Romige pastinaaksoep met appel en gember

- Bereidingstijd: 50 min.
- Voor 6 personen
Ingrediënten
1 kilo pastinaken
3 groene appels
3 cm verse gember
1 ui
1 pot FUNDO kippenbouillon
250 milliliter lichte room
olijfolie
peper en zout
Nog op zoek naar een feestelijke soep die de smaakpapillen op hol doen slaan? Dan is deze soep met als basis de vergeten groente pastinaak zeker een voltreffer!
Bereiding
Schil en snijd de pastinaken en appels in grove blokjes.
Verhit in een ruime kookpot olijfolie. Snipper de ui en fruit deze in de verhitte olijfolie.
Voeg na een paar minuten de pastinaak en appel toe en roerbak.
Voeg water toe aan de FUNDO kippenbouillon zodat je 1,5 liter vocht bekomt.
Voeg de gember toe aan de kookpot en schenk er de kippenbouillon bij. Breng dit geheel aan de kook.
Wanneer het geheel kookt, verlaag dan het vuur en laat nog 25 minuten verder koken.
Prik met een vork en kijk of de pastinaak en appel zacht zijn. Mix vervolgens met een staafmixer de soep.
Meng de lichte room er door en breng op smaak met peper en zout.