Romige aspergesoep met aspergepunten
- Bereidingstijd: 40 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 12 asperges
- 2 potten Fundo geconcentreerde groentebouillon
- 40 g bloem
- 1 eidooier
- 50 ml room
- handvol verse peterselie
- 30 g bakboter
Ze zijn vol van smaak, zitten boordevol vitaminen en kunnen op een warme dag tot wel 10 centimeter groeien! Asperge is een echte supergroente die je op veel manieren kan bereiden. Wij maakten er deze heerlijk romige soep mee.
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukken. Houd de punten aan de kant voor de garnering.
- Giet de Fundo geconcentreerde groentebouillon in een pot en leng aan met 500 ml water. Breng aan de kook.
- Kook de stukken asperge gaar in een pot met lichtgezouten water. Breng de asperges samen met het kookvocht door een roerzeef.
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en leng aan met de kokende groentebouillon en de doorgestoken asperges. Voeg te aspergepunten toe, laat nog een vijftal minuten meekoken. (haal de punten er terug uit of hou ze in de soep)
- Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
- Klop de eidooier los met de room, verdeel dit over de soepkommen en overgiet met de aspergesoep. Garneer met wat verse peterselie en de apart gehouden aspergepunten.