Recepten van Fundo

Risotto van Champignons

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 10 gr gedroogde champignons 
  • 150 gr fijngesneden kastanjechampignons 
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes look fijngehakt
  • 25 gr Parmezaan
  • 600 ml FUNDO kippenbouillion
  • 1 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Peper en zout

Een lekker lichte risotto met champignons. 

Bereiding

  1. Kook 100 ml water en schenk dit in een kommetje. Laat hier de gedroogde champignons in weken. Breng de kippenbouillon aan de kook. 
  2. Giet de gedroogde champignons af en zeef het vocht. Hak de champignons fijn. Doe het vocht van de champignons bij de bouillon.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de kastanjechampignons kort aan. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat 3 minuten verder kleuren. Meng de rijstkorrels erdoor. Bak ze even glazig. Zet dan het vuur wat lager en schep een pollepel bouillon bij de risottorijst. Schep zodra de bouillon geabsorbeerd is een nieuwe pollepel vocht bij de rijst. Herhaal tot de bouillon op is. Roer constant door de risotto, dit duurt ongeveer 30 min.
  4. Meng de gedroogde champignons door de risotto. Voeg de Parmezaan toe en laat nog 3 minuten doorwarmen. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de peterselie. 

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.