Recepten van Fundo

Risotto met butternut pompoen

Risotto met butternut

Ingrediënten

  • Blender
  • 1 butternut pompoen
  • 1 kleine witte ajuin
  • Risotto rijst
  • Droge witte wijn
  • Fundo Kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Verse salie
  • Honing
  • Bacon
Een heerlijke en warme risotto met butternut? Graag!

Bereiding

  • Trim de boven- en onderkant van je butternut pompoen, snij deze vervolgens in twee over de lengte en haal de pitten er uit. Besprenkel het vruchtvlees met olijfolie, peper en zout en vul het gat waar de pitten zaten met verse salie.
  • Leg de butternut dan met de gesneden kant naar beneden op een met bakpapier bedekte ovenschotel en bak voor 45 tot 60 minuten op 180°C.
  • Schep al het vruchtvlees uit de schil en plaats deze in een blender. Hou nog wat vruchtvlees aan de kant voor later. Voeg de Fundo kippenbouillon toe tot het mengsel een romige lopende puree textuur krijgt. Tijdens de volgende stap laat je de rest van de Fundo kippenbouillon al even opwarmen in een andere pan.
  • Stoof je ajuin in wat olijfolie in een kookpan, voeg er 150 gram rijst aan toe en blus af met een droge witte wijn. Laat het geheel sudderen tot de alcohol geur afgekookt is maar blijf ondertussen wel roeren. Voeg dan al roerend de resterende Fundo kippenbouillon in fases toe. Doe dit tot de rijst volledig gaar is.
  • Voeg dan de butternut puree toe en mengel alles samen. Vervolgens voeg je een paar soeplepels honing toe alsook een stevige portie parmezaanse kaas en blijf roeren tot die volledig gesmolten is.
  • Voeg het resterende vruchtvlees (in blokjes gesneden) toe aan de risotto, werk af met peper en zout en garneer in een bord met wat versneden bacon en krullen parmezaan. Smakelijk!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.