Blog

Ramen met shiitake en tofu

Ingrediënten

  • 300 gram ramen noedels
  • 200 gr tofu in blokjes
  • 200 Shiitake paddenstoelen in reepjes
  • ½ Chinese kool in fijne reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 cm gember geraspt
  • 4 eieren half hardgekookt
  • 1 flesje van 465 ml FUNDO Ramen Groentebouillon
  • 3 koffielepels sesamolie
  • 2 el sesamzaad

*De FUNDO ramen bouillon bevat reeds miso & sojasaus

Ramen is een Japanse noedelsoep met Miso. Ideaal als lunch. Hier een vegetarische versie met shiitake, een zachtgekookt eitje en tofu.

VOORBEREIDING

  1. Snij de tofu in blokjes.
  2. Was de chinese kool en snij in reepjes. 
  3. Rasp de gember.
  4. Laat water koken voor de eitjes. 

BEREIDING

  1. Verhit 2 koffielepels sesamolie in een pot en stoof de knoflook aan.
  2. Voeg de Chinese kool, de shiitakes, de tofu, de helft van de lente-uitjes en de gember toe samen met de ramenbouillon. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 6 minuten de noedels toe.
  3. Doe de soep en de noedels in een kommetje. Halveer de eitjes en voeg per kommetje twee helften toe Werk de kommen af met enkele druppels sesamolie, sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.