Halloween Pompoensoep met Gehaktspinnen

- Bereidingstijd: 60 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr pompoen (vruchtvlees)
- 1 pot Fundo groentebouillon 500 ml
- 1 tomaat
- 1 ajuin
- 100 ml room
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
- Nootmuskaat
- 400 gr gehakt
- Spaghetti
Tijd voor een warme pompoensoep waarbij we de gebruikelijke gehaktballetjes vervangen door gehaktspinnen! Leuk en lekker, voor jong en oud!
Bereiding
- Schil de pompoen en de tomaat en snij die beide in blokjes. Pel en snipper vervolgens de ui en de knoflook.
- Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie, voeg de pompoen en tomaat toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat het geheel even stoven.
- Maak van het gehakt kleine balletjes en stek door elk balletje vier korte stukjes spagetti om tot de gehaktspinnen te komen en kook deze enkele minuutjes in kokend water om gaar te worden.
- Voeg de Fundo groentebouillon toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, laat de . Vervolgens mix je de soep en breng je die indien nodig nog op smaak en voeg de room toe.
- Laat de gare gehaktspinnetjes in de soep kruipen en serveren maar!
- Smakelijk!