De ultieme herfstklassieker!

Bereidingstijd: 70 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3L Fundo (kippen)bouillon
  • 1kg vruchtenvlees en zaden van een verse pompoen
  • 3 uien
  • 2 teentjes look
  • klontje boter
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm 3 liter Fundo groente-of kippenbouillon.
  2. Schil een verse pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. De zaden mogen ook toegevoegd worden aan je soep. Wil je de soep graag serveren in een uitgeholde pompoen? Neem dan een groot, scherp mes en snijd de hoed van de pompoen. Lepel de zaden en het vruchtvlees uit de vrucht.
  3. Pel de uien, hak ze in grove stukken en stoof ze in een beetje boter in een grote stoofpot of soepketel. Voeg ook de gepelde en gekneusde teentjes look toe.
  4. Voeg de pompoen en de pompoenpitten toe en laat alles kort verder stoven. Schenk na enkele minuten bouillon in de pot en roer de aanbaksels los.
  5. Voeg de laurier, de tijm en de rozemarijn toe. TIP: bind de kruiden samen tot een bouquet garni zodat je ze straks makkelijker uit de soep kan verwijderen.
  6. Zet het deksel op de pot en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.
  7. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix matig fijn.
  8. Giet alles door een grove zeef zodat je een zachte en tegelijk stevige pompoensoep overhoudt.
  9. Proef en kruid de soep met peper en zout.