Pittige maïssoep
- Bereidingstijd: 25 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 800 g maïs uit een blikje
- 1 chilipeper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
- 1 tl komijn
- handvol koriander
Over een perfecte combinatie gesproken, het zoete van de maïs wordt heerlijk in balans gehouden door het pittige van de chilipeper. A match made in heaven!
Bereiding
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en fruit beide aan in een pan met olijfolie.
- Voeg de komijn toe en laat even meebakken.
- Voeg de maïs en de pot kippenbouillon toe, leng aan met 500 ml water. breng aan de kook voor 10 minuten.
- Mix de soep met een staafmixer en kruid naar smaak met peper en zout.
- Snijd het topje van de chilipeper en wrijf tussen je handen. Alle zaadjes vallen er zo uit. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.
- Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.