Recepten van Fundo

Peperroomsaus

peperroomsaus in een wit sauskommetje

Ingrediënten

  • Groene peperbolletjes (uitgelekt)
  • 2 deciliter Fundo bruine rundsfond (1 potje)
  • 1 deciliter room
  • Een flinke scheut cognac
  • boter

Jouw sappig stukje vlees verlangt om vergezeld te worden door een smakelijke peperroomsaus om van weg te dromen. 

Bereiding

  • Open het blikje met de groene peperbollen, giet het vocht weg en spoel alle bolletjes nog eens.
  • Voeg de bolletjes vervolgens toe aan een kleine pan met water en breng die aan de kook. Dit levert later een veel lekkerdere saus op.
  • Zeef de peperbolletjes die kort gekookt hebben en zet ze opzij.
  • Na het bakken van uw vlees, haal je die uit je pan en voeg je de peperbolletjes toe.
  • Vervolgens schenk je onze Fundo rundsfond in de pan en roer je de aanbaksels van het vlees los en laat je alles inkoken.
  • Giet er dan ook je room bij en laat je pepersaus pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Neem de saus van het vuur wanneer het de gewenste dikte bereikt heeft.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.