Over bouillon en fond bij ‘Over Eten’

Je hebt het misschien wel gezien voorbije woensdag hadden ze het bij het populaire één-programma ‘Over Eten’ over bouillons en bouillonblokjes. Hier kan je enkele fragmenten opnieuw bekijken.

Bron foto: VRT

Zo interviewden ze Yvette, een kranige 92-jarige vrouw die al jaar en dag elke dag haar kopje bouillon drinkt. Diëtist Kris Gillis valt haar bij dat het inderdaad supergezond is: licht verteerbaar met veel vitaminen en mineralen, weinig calorieën en dus een ideaal tussendoortje. Neem maar eens een kijkje bij onze drinkbouillons! Vroeger maakte Yvette haar bouillon zelf, maar dat is een intensief en langdurig werk. Nu maakt ze een kopje bouillon met een bouillonblokje, maar is dat wel zo gezond?

Voedingsexpert Eric De Maerteleire kwam aan het woord en legde uit dat bouillonblokjes voornamelijk uit zout (wel tot de helft van het blokje!) en verder vooral uit smaakversterkers bestaat.

Bron foto: VRT

Daar springen wij bij Fundo natuurlijk graag op in. Wij maken bouillons en fonds van 100% natuurlijke ingrediënten, traaggegaard, boordevol vitaminen en mineralen en bewust laag in zoutgehalte. Onze fonds en bouillons zijn een volwaardig, natuurlijk en gezond alternatief op het bouillonblokje! Alle info vind je hier.