Recepten van Fundo

Ovenschotel van Zoete Aardappel, Kip en Spinazie

Ingrediënten

  • 1 pot Fundo kippenbouillon van 500ml
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 4 kippenborstfilets
  • 800gr gewassen spinazie
  • 3 bollen mozzarella
  • 250gr Gemalen kaas (gratin)
  • Voor de bechamelsaus
    • Boter
    • Bloem
    • Melk
    • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Lookpoeder
  • Olijfolie

De herfst is niet alleen het seizoen van de stoofpotjes, ook ovenschotels zijn weer volop van de partij. Deze ovenschotel combineert zoete aardappelen met malse kip, heerlijke spinazie, mozzarella en bechamelsaus.

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen, snij ze in schijven van ongeveer een halve centimeter dik en kook ze in de Fundo kippenbouillon. Let wel, ze mogen nog niet helemaal gaar zijn want ze zullen verder garen in de oven.
  • Snij de kippenborstfilets in plakken die ongeveer dezelfde dikte hebben als de zoete aardappelen, kruid met peper, zout en lookpoeder en geef deze wat kleur in een wokpan met olijfolie. 
  • Zet de kip aan de kant en wok de spinazie in dezelfde pan met nog wat extra olijfolie. Kruid de spinazie met peper, zout en nootmuskaat. Laat de spinazie achteraf ook nog even afdruipen in een vergiet.
  • Snij ook de drie bollen mozzarella in plakjes en laat ze even rusten om wat vocht te verliezen.
  • Prepareer ondertussen de bechamelsaus. Smelt boter in een sauspan, voeg bloem toe, roer goed tot de rauwe bloemgeur wat verdwijnt. Voeg vervolgens melk toe en bekom een romige roux. Kruis met peper, nootmuskaat en lookpoeder.
  • Tijd om de ovenschoten te vullen. Begin met een klein laagje bechamelsaus, gevolgd door zoete aardappel – kip – spinazie – mozzarella – bechamelsaus. Herhaal tot de ovenschaal gevuld is.
  • Werk af met de gemalen kaas bovenop en laat het geheel garen in een voorverwarmde oven van 180 graden voor een 30-tal minuutjes.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.