Recepten van Fundo

Ovenschotel van kip, appel en zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 Granny Smith appels
  • Verse salie
  • 4 kippendijen met huid
  • Peper en zout
  • Bourbon (of witte wijn)
  • Fundo Kippenbouillon (1 pot)
  • Pecannoten
  • Citroen
  • Bieslook

Klaar voor iets snel en super simpel? Dit receptje met kip, appel en zoete aardappel is om letterlijk van te smullen!

Bereiding

  • Pel en snij de zoete aardappelen en appels (verwijder hier ook het klokhuis) in kubussen. Snij de verse salie fijn en zet die opzij.
  • Neem de 4 kippendijen en kruid ze langs beide kanten met peper en zout.
  • Voeg wat olie toe aan een pan en laat die goed warm worden. Eens heet, leg de 4 kippendijen met de kant van de huid naar beneden in de pan. Draai ze om wanneer ze bruin zijn en gemakkelijk van de pan loskomen. Laat ze even bakken maar niet tot ze gaar zijn want ze gaan straks nog de oven in.
  • Haal de kip uit de pan maar laat het vet van de kip er in. Voeg daar de zoete aardappel en appel kubusjes aan toe en bak ze tussen de 5 en 7 minuten op een matig vuur. Kruid ze met zout en peper.
  • Blus met de bourbon of witte wijn en wacht tot de alcohol afgekookt is. Voeg het geheel toe aan een ovenschotel en voeg genoeg Fundo kippenbouillon toe zodat de appels en zoete aardappelen blank staan. Voeg de salie toe en meng.
  • Leg de kippendijen er bovenop en steek de schoten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de kip mooi gaar is.
  • Snij de pecannoten in grove stukken en toast ze even in een warme pan.
  • Pers een beetje citroensap over de ovenschoten, versier de schotel met de pecannoten en de bieslook en geniet!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.