Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
- Bereidingstijd: 40 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- Fundo groentebouillon
- 650 g champignons
- 4 cm verse gember
- 2 eetlepels arachideolie
- 400 g fijngesneden prei
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eieren
- 270 g ramen noedels
- 1 limoen
- Peper en zout
De herfst is er al, de winter komt er aan en wat smaakt er beter tijdens deze tijd van het jaar dan een heerlijke en verwarmende soep?
Bereiding
- Halveer de champignons, schil de gember en rasp die.
- Verhit de arachideolie en bak de champignons met peper en zout voor ongeveer 5 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de gember toe en bak die zo’n 2 minuten mee op een zacht vuur.
- Voeg vervolgens de prei, de kokosmelk en de Fundo groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat die daarna gedurende 10 minuutjes zachtjes verder koken.
- Kook ondertussen de eieren tot ze halfzacht zijn. Dompel ze daarna onder in koud stromend water, pel ze en halveer ze.
- Bereid vervolgens ook de noedels volgens de verpakking en snijd de limoen in parten.
- Verdeel de noedels in kommen. Schenk de soep erover en leg de halve eitjes erin. De limoen serveer je er bij om de soep eventueel op smaak te brengen.