Een perfect gerecht om te eten of te bereiden als paasdiner. 

Bereidingstijd: 3.5 uur

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g lamsstoofvlees
  • 100 g pancetta
  • 400 g zilveruitjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 250 g witte rijst
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pot Fundo geconcentreerde rundbouillon
  • 350 ml rode wijn
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el bieslook
  • 1 el bloem
  • 1 blad laurier
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230℃
  2. Pel en schil de ui en de wortel. Snijd in stukken. Pel de knoflook en plet ze.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en laat de zilveruitjes uitlekken.
  4. Bak het spek in een ovenbestendige braadpan. Haal na het bakken het spek eruit en voeg wat olijfolie bij het braadvet toe. Bak hierin het lamsvlees tot deze overal een bruin kleurtje heeft. Haal het lamsvlees hierna uit de pan.
  5. Stoof de ui, de wortel en de knoflook in de pan tot ze glazig zijn. Giet het overtollige vet weg en voeg het lamsvlees opnieuw toe. Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem. Zet de pan voor 5 minuten in de oven zonder deksel.
  6. Haal de pan uit de oven en verlaag de temperatuur tot 160℃ . Giet er de rode wijn bij en de Fundo runderbouillon. Leng aan met water tot het vlees net onderstaat.
  7. Voeg de tomatenpuree, de knoflook, de laurier, tijm, rozemarijn en het spek toe. Breng de pot op het vuur aan de kook.
  8. Zet de pot na het opkoken in de oven en laat voor 3 uur verder garen tot het vlees uit elkaar valt.
  9. Bak ondertussen de zilveruitjes in 10 minuten mooi glanzend in wat boter. Overgiet met witte wijn en kruid met peper en zout. Laat 20 min garen op een laag vuurtje.
  10. Bereid de rijst op de manier die op de verpakking staat.
  11. Bak de paddenstoelen en voeg ze samen met de zilveruitjes toe aan het stoofpotje. Werk af met wat bieslook. Serveer met rijst.