Recepten van Fundo

Klassieke spaghetti bolognaise met gehakt en kaas

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 250 gr witte champignons
  • 300 gr rund varkensgehakt 
  • 400 gr tomatenpulp ( pasata )
  • 200 ml  FUNDO 10 groentefond 
  • 200 gr spaghetti
  • 50 gr geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Deze klassieker hoeft geen intro. We vertellen wel dat we heel graag veel groenten in de saus verstoppen.

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm. Snijd ook de champignons in 4.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak door het met een vork in kleine stukken te prakken. Voeg de stukjes wortel, paprika en champignons toe aan de stoofpot. Roerbak het geheel nog zo’n 2 min. 
  3. Giet de tomatenpulp en 200 ml FUNDO 10 groentefond bij het gehakt en de groenten. Kruid met de Italiaanse kruiden Meng goed. Zet een deksel op de pot en laat nog zo’n 10 min zachtjes sudderen op een laag vuur.  Breng op smaakt met zout een zwarte peper.
  4. Breng gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta al dente. 
  5. Giet de spaghetti af? Serveer met een flinke lepel van de tomatensaus. Werk af met de geraspte kaas.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.