Klassieke spaghetti bolognese
- Bereidingstijd: 240 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote ajuin
- 2 grote wortels
- 3 stengels selder
- 450 gr rundsgehakt
- 450 gr varkensgehakt
- olijfolie
- 200 gr pancetta
- 280 gr tomatenpuree
- 200 ml droge witte wijn
- 1 liter Fundo kippenbouillon (1 pot)
- 200 ml volle melk
- laurierblaadjes
- Parmezaanse kaas
- Nootmuskaat
- Zout en peper
- 100 ml room
- Spaghetti
Spaghetti bolognese, een onweerstaanbaar gerecht!
Bereiding
- Snijd de ajuin en de selder fijn en pel en snijd de wortels in schijfjes.
- Bak het gehakt samen bruin in een pot met olijfolie. In een aparte pan bak je de pancetta tot die een beetje krokant wordt. Zet beide aan de kant.
- Stoof in de pot van het gehakt de ajuin, selder en wortels tot ze zacht zijn.
- Voeg de pancetta aan de groentjes toe, meng goed en voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe.
- Laat de tomatenpuree was karamelliseren en voeg de droge witte wijn toe en roer goed. Laat het geheel minstens 5 minuten sudderen tot de alcohol afgekookt is.
- Voeg daarna het gehakt terug toe in de pot samen met de Fundo kippenbouillon.
- Maak het af met de volle melk, twee laurierblaadjes, een beetje Parmezaanse kaas en een snuifje nootmuskaat. Meng alles goed tot je een mooie rijke saus bekomt.
- Plaats in een oven van 150 graden voor 3 uurtjes.
- Haal daarna het laurierblaadje uit de pot en kruid de saus naar smaak bij en voeg de room toe. Als de saus nog te dik lijkt voeg wat van het pastawater van je spaghetti toe. Serveer met spaghetti en smakelijk!