Blog

Wat is bone broth en waarom zijn die drinkbouillons zo gezond?

Bone broth wint almaar aan populariteit en daar is een goede reden voor. Deze drinkklare botten bouillon is lekker, gezond, caloriearm én gemakkelijk. Gewoon even opwarmen en je hebt meteen een gezond en deugddoend alternatief voor je kopje koffie, thee of soep klaar.

Fundo bon broth - drinkbouillons

Gezonde bouwstoffen in drinkbouillon

  • Mineralen zoals calcium en fosfor geven samen met aminozuren je immuunsysteem een stevige boost. Dit is precies de reden waarom men aanraadt om kippensoep te drinken als je ziek bent. Uiteraard heeft een verse kippenbouillon of bone broth dan meer effect dan het industriële alternatief uit een pakje.
  • Ons lichaam maakt van nature zelf collageen aan. Dit structuureiwit versterkt en regenereert bindweefsels zoals pezen, botten en kraakbeen. Daarnaast is collageen goed voor de darmflora en staat het eiwit ook in voor de elasticiteit van je huid en haren. Alleen maken we steeds dit structuureiwit steeds minder aan naarmate we ouder worden. Collageenrijke drinkbouillons vol gezonde vetten zijn een interessante aanvulling bij koolhydraatarme voeding (bv. Keto dieet).
  • Drinkbare bouillon zit boordevol smaak en is tegelijkertijd caloriearm. Interessant als je wil afslanken en af en toe iets anders wil drinken dan water of thee. Bij Fundo drinkbouillons is ook het zoutgehalte bewust erg laag gehouden. Bijkruiden kan je altijd.

Wat is bone broth?

Bone broth is een drinkklare botten bouillon die op dezelfde manier wordt gemaakt als de klassieke runds- of kippenbouillon om mee te koken. Beenderen, karkassen, groenten en kruiden worden traag gegaard en ingekookt tot de ingrediënten al hun smaak hebben afgegeven. Drinkbouillon is lekker smaakvol, maar ook erg gezond.

Tijdens het kookproces komen immers ook tal van gezonde voedingsstoffen vrij. Na de Angelsaksische gebieden zoals Amerika en het Verenigd Koninkrijk zijn bone broths nu ook in Europa populair als lekker drankje of gezond tussendoortje.

Lekkere en gezonde superfood

Een bouillon trekken vergt geduld. Het inkoken van de ingrediënten kan wel tot enkele dagen tijd in beslag nemen. Tijdens dit kookproces geven de ingrediënten niet alleen hun smaak vrij, maar ook talloze voedingsstoffen zoals mineralen, aminozuren, vitaminen, gezonde vetten en collageen.

Die gezonde voedingsstoffen komen vrij in de vorm waarin je lichaam ze het beste kan opnemen. De licht verteerbare drinkbouillon is daarom zeker een slimme keuze bij spijsverteringsproblemen of voedselintolerantie.

Fundo drinkbouillon

De Fundo drinkbouillons bestaan in drie smaken: de traditionele runder broth, ready-to-drink kippenbouillon en een veggie groentebouillon. Elke van deze drinkklare bouillons scoort een nutriscore A.

Ready-to-drink
Runderbouillon

NUTRI-SCORE_A

Ready-to-drink
Kippenbouillon

NUTRI-SCORE_A

Ready-to-drink
Veggie groentebouillon

NUTRI-SCORE_A

Doe zelf de smaaktest

Test de smaak en energieboost van Fundo bone broth zelf uit. Stap een lokaal verkooppunt in je buurt binnen of bestel jouw Fundo producten online.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.