Het geheim achter bone broth

 

Fundo biedt naast de fonds en geconcentreerde bouillons ook drinkbouillons aan. Welk geheim schuilt er achter de gezonde bone broths?

Bone broths zijn bouillons die je meteen kan drinken. Ze worden dus net als andere bouillons getrokken uit beenderen van dieren die op smaak worden gebracht met kruiden en groenten. Dit proces kan erg lang duren, tot wel enkele dagen. In die tijd komen alle stoffen vrij die goed zijn voor je gezondheid. Collageen is een belangrijke factor, maar ook verschillende mineralen, aminozuren en vitamines verrijken je bouillon.

Wat is daar nu zo speciaal aan? Al deze stoffen komen vrij in de vorm waarin je lichaam ze het beste kan opnemen. Mineralen zoals calcium en fosfor zijn erg belangrijk. Samen met de aminozuren bieden zij een ondersteuning voor je immuunsysteem. Daarom wordt er ook altijd aangeraden om kippensoep te drinken als je ziek bent. Het is logisch dat soep uit een zakje niet hetzelfde effect heeft als een echte drinkbouillon.

Om het kort samen te vatten biedt bone broth hulp bij verschillende kwaaltjes. Als eerste werkt het ontstekingsremmend, wat je merkt bij bijvoorbeeld griep. Daarnaast helpen het collageen en de calcium voor sterke gewrichten en een mooie huid. Omdat de stoffen zo makkelijk op te nemen zijn, is de drinkbouillon erg goed voor je darmen. Zeker voor mensen met voedselintoleranties.

Fundo biedt als eerste deze bone broths aan in de Benelux. Omdat we de drinkbouillons zo gezond mogelijk willen houden, worden ze bereid met verse lokale ingrediënten en een laag zout gehalte. Ze zijn calorie arm, licht verteerbaar en volledig glutenvrij. De bouillons zijn beschikbaar op basis van kip, rund of groenten. Je hoeft ze enkel op te warmen om ervan te kunnen genieten!