Recepten van Fundo

Hertenstoofpotje

Ingrediënten

  • 800 gram hertenvlees in blokjes
  • 80 gram spek in blokjes
  • 1 worte in plakjes
  • 250 gram gehalveerde champignons
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 200 ml FUNDO runderfond
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout

Een heerlijk stoofpotje van hert, met rode wijn, champignons en spek. Serveer met kroketjes

Bereiding

  1. Kruid het hertenvlees met peper en zout.  Verhit de olijfolie in een hoge pan, voeg de hertenblokjes toe en bak goudbruin. Voeg dan de ui, de wortelen en de spekblokjes toe en laat 10 minuten stoven.

  2. Voeg de champignons samen met de tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Bestrooi de stoofpot met de bloem en bak even aan.

  3. Blus met de rode wijn, de FUNDO runderfond, de wijnazijn en de tomatenpuree. Roer alles goed om en kruid af met peper en zout. Laat het stoofpotje 1,5 uur sudderen op een laag vuurtje. Roer af ten toe om. Voeg op het eind nog de honing toe.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.