Recepten van Fundo

Hertenstoofpotje met kroketjes en gestoofde rode kool

Ingrediënten

  • 1kg hertenstoofvlees
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen (geschild en in stukjes)
  • 1 pastinaak (geschild en in stukjes)
  • 1 stengel selderij, gesneden
  • 150gr kastanjechampignons
  • Twee potjes Fundo wildfond 200ml
  • 200ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • 2 plakjes peperkoek
  • Boter

Wie denkt aan herfstweer, denkt aan stoofpotjes! Zet jij de komende periode wat vaker wild op tafel? Dit hertenstoofpotje is om van te watertanden en gaat perfect gepaard met kroketjes en gestoofde rode kool!

Bereiding

  • Smelt de boter in een grote braadpan en laat die bruin worden.
  • Bak het vlees rondom bruin aan en haal het daarna uit de pan. Bak in het braadvet de uien en de knoflook glazig.
  • Bak vervolgens de rest van de groenten en de kruiden mee aan en voeg het vlees terug toe aan de pan.
  • Voeg de wijn en Fundo wildfond toe en breng het geheel weer aan de kook en laat het geheel zo’n drie uur pruttelen.
  • Als het vlees gaar is voeg je de peperkoek toe en laat deze meekoken tot die volledig opgenomen is. Hierdoor wordt de saus gebonden.
  • Serveer met kroketjes en gestoofde rode kool.
  • Tip: Je kunt de hertenstoofpot een dag van tevoren klaar maken en in de koelkast bewaren voor de volgende dag!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.