Hazenrug met een heerlijk wildsausje? Een echte najaarsklassieker!

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 potje Fundo wildfond
  • 1 hazenrug
  • 2 dl water
  • 1 el veenbessenconfituur
  • 2 dl room
  • 1 el boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de haas met peper en zout.
  3. Smelt een klontje boter in de pan, leg de hazenrug erin en bak mooi bruin aan één zijde gedurende tweeënhalve minuut. Draai daarna om en bak ook tweeënhalve minuut aan de andere kant.
  4. Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
  5. Roer het aanbaksel in de pan los met de wildfond, voeg de room, het water en de veenbessenconfituur toe en laat inkoken.
  6. Haal het gegaarde vlees uit de oven, haal de haas van de rug en snijd hem schuin in schijfjes van ongeveer twee cm.
  7. Giet de wildsaus erover en serveer met frietjes.