Recepten van Fundo

Romige garnalensoep

Ingrediënten

  • 2 potjes Fundo Garnalenfond 200ml
  • 300g gepelde grijze garnalen
  • Olijfolie
  • 2 ajuinen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels witte selder
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • Tijm
  • Laurier
  • Zout
  • 1dl armagnac
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • 60g tomatenpuree
  • 2,5 L water
  • 2dl room
  • Bieslook

Klaar voor een heerlijke romige soep van garnalen uit onze eigen Noordzee? Wij wel!

Bereiding

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
  • Pel en snijd de uiten in grove stukken en kneus en pel de knoflook.
  • Stoof de uien en de knoflook in de olie.
  • Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
  • Schil de wortels, snijd ze in stukken en stoof ze aan met de rest van de groenten.
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
  • Giet de armagnac bij de groenten en flambeer.
  • Voeg één van de potjes Fundo Garnalenfond toe aan de groenten in de soepketel en kruid met cayennepeper en paprikapoeder.
  • Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee sudderen.
  • Bevochtig de groenten met het water en het tweede potje Fundo garnalenfond en laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
  • Mix de soep met een elektrische staafmixer en giet ze door een zeef.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte en snipper de bieslook.
  • Serveer de garnalensoep met de gepelde garnalen, een beetje opgeklopte room en gesnipperde bieslook.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.