Romige garnalensoep
- Bereidingstijd: 60 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 potjes Fundo Garnalenfond 200ml
- 300g gepelde grijze garnalen
- Olijfolie
- 2 ajuinen
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels witte selder
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- Tijm
- Laurier
- Zout
- 1dl armagnac
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- 60g tomatenpuree
- 2,5 L water
- 2dl room
- Bieslook
Klaar voor een heerlijke romige soep van garnalen uit onze eigen Noordzee? Wij wel!
Bereiding
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
- Pel en snijd de uiten in grove stukken en kneus en pel de knoflook.
- Stoof de uien en de knoflook in de olie.
- Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
- Schil de wortels, snijd ze in stukken en stoof ze aan met de rest van de groenten.
- Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
- Giet de armagnac bij de groenten en flambeer.
- Voeg één van de potjes Fundo Garnalenfond toe aan de groenten in de soepketel en kruid met cayennepeper en paprikapoeder.
- Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee sudderen.
- Bevochtig de groenten met het water en het tweede potje Fundo garnalenfond en laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
- Mix de soep met een elektrische staafmixer en giet ze door een zeef.
- Klop de room op tot yoghurtdikte en snipper de bieslook.
- Serveer de garnalensoep met de gepelde garnalen, een beetje opgeklopte room en gesnipperde bieslook.