Fazant in de braadpan
- Bereidingstijd: 50 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote fazant
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Boter
- 8 stronken witloof
- Fundo kippenfond
Met dit recept maak je fazant klaar in de braadpan als een sterren chef!
Bereiding
- Kruid jouw fazant vanbinnen en vanbuiten met peper, zout en nootmuskaat.
- Kies een pot uit waar je fazant net in past en laat een flinke hoeveelheid boter smelten tot die begint te schuimen.
- Bruin je fazant langs alle kanten. Opgelet, doe de zijkanten eerst en let op dat de boter niet aanbrand.
- Leg de braadpan vervolgens verder vol met de stronken witloof. Dit brengt ook extra vocht met zich mee zodat de boter niet aanbrand.
- Zet het deksel op je pot en laat je gerecht een anderhalf uur garen op een zacht vuur onder het deksel.
- Voor de saus: blus met cognac en voeg onze Fundo kippenfond toe en laat even meekoken.