Recepten van Fundo

Fazant in de braadpan

fazant in de braadpan

Ingrediënten

Met dit recept maak je fazant klaar in de braadpan als een sterren chef!

Bereiding

  • Kruid jouw fazant vanbinnen en vanbuiten met peper, zout en nootmuskaat.
  • Kies een pot uit waar je fazant net in past en laat een flinke hoeveelheid boter smelten tot die begint te schuimen.
  • Bruin je fazant langs alle kanten. Opgelet, doe de zijkanten eerst en let op dat de boter niet aanbrand.
  • Leg de braadpan vervolgens verder vol met de stronken witloof. Dit brengt ook extra vocht met zich mee zodat de boter niet aanbrand.
  • Zet het deksel op je pot en laat je gerecht een anderhalf uur garen op een zacht vuur onder het deksel.
  • Voor de saus: blus met cognac en voeg onze Fundo kippenfond toe en laat even meekoken.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.