Blog

Fond, bouillon, drinkbouillon… enkele termen uitgelegd!

Fond, bouillon, drinkbouillon, … de termen worden wel eens door mekaar gebruikt. Daarom leggen we graag enkele termen uit, zodat jij ze voortaan ook juist kan gebruiken.

Fundo Header

Bouillon is de algemene benaming voor water dat smaak en aroma heeft gekregen door het koken van (beenderen van) vlees, vis, kruiden, specerijen en/of groenten. Bouillon is de ideale basis voor soepen of bijvoorbeeld risotto. Bij Fundo laten we onze bouillons inkoken tot geconcentreerde bouillon. 1 bokaal van 500 ml geconcentreerde bouillon kan je aanlengen tot 2 liter bouillon, handig toch? We voegen ook zo goed als geen zout toe, zodat je naar eigen smaak kan bijkruiden.

 

Fond is een sterk ingekookte bouillon en is ideaal als basis voor sauzen. De smaak is veel sterker en geconcentreerder als bouillon. Bij bruine fond worden de beenderen eerst gekleurd in de oven, dit zorgt voor een intensere smaak. De fonds van Fundo worden 48 tot 60 uur (afhankelijk van de soort) gegaard, voor de meest intense en natuurlijke smaak.

 

Drinkbouillon is een bouillon die je zo meteen kan opdrinken. Het is een hype die is komen overvliegen uit de VK en VS. Rijk aan vitaminen, mineralen en collageen. Een ideale vervanging voor koffie of thee. Onze Fundo drinkbouillons hoef je enkel nog op te warmen en je hebt een heerlijk tussendoortje.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.