Recepten van Fundo

Eendenborst met rozemarijn

RECEPT_eendenborst_rozemarijn

Ingrediënten

  • 2 wilde eendenborsten
  • 1 potje Fundo wildfond
  • 1 tl rozemarijnblaadjes
  • 1 dl slagroom

De saus voor bij de eend wordt op smaak gebracht door de Fundo wildfond en is heerlijk in combinatie met de kruidige rozemarijnsmaak!

Bereiding

  • Kerf de vetkant van de eendenborst meerdere malen in met een met en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit boter en bak de eend op zijn vetkant voor ongeveer 10 minuten. Draai om en bak de andere kant voor 4 minuten. Houd warm in een vel aluminiumfolie
  • Haal het bakvet uit de pan en voeg de Fundo wildfond toe samen met de afgeritste blaadjes rozemarijn. Roer het aanbaksel los en laat het mengsel voor 10 minuten inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met frietjes, aardappelen of kroketten en warme groenten.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.