Eendenborst met rozemarijn
- Bereidingstijd: 25 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 wilde eendenborsten
- 1 potje Fundo wildfond
- 1 tl rozemarijnblaadjes
- 1 dl slagroom
De saus voor bij de eend wordt op smaak gebracht door de Fundo wildfond en is heerlijk in combinatie met de kruidige rozemarijnsmaak!
Bereiding
- Kerf de vetkant van de eendenborst meerdere malen in met een met en wrijf in met peper en zout.
- Verhit boter en bak de eend op zijn vetkant voor ongeveer 10 minuten. Draai om en bak de andere kant voor 4 minuten. Houd warm in een vel aluminiumfolie
- Haal het bakvet uit de pan en voeg de Fundo wildfond toe samen met de afgeritste blaadjes rozemarijn. Roer het aanbaksel los en laat het mengsel voor 10 minuten inkoken.
- Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met frietjes, aardappelen of kroketten en warme groenten.