Recepten van Fundo

Eendenborst met portosaus

Ingrediënten

  • 2 Eendenborstfilets
  • 333 ml Rode Porto
  • 200 ml Fundo Kippenfond
  • Kookroom
  • Tijm takjes
  • Olie
  • Peper en zout

Een heerlijk sappige eendenborst met portosaus klaarmaken? Onze eigen smaakvolle kippenfond steelt de show in dit recept! Waar wacht je nog op? 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Maak met een scherp mes ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborsten en kruid het vlees met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetrand naar beneden in de pan. Bak tot het vel goudbruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 4 minuten. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  • Giet de porto in een steelpan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de Fundo kippenfond toe en breng opnieuw aan de kook. Doe er de tijm bij en laat inkoken tot de saus iets dikker wordt. Schenk er de room bij en laat nog even inkoken. Giet de portosaus door een zeef en breng nog even aan de kook.
  • Snij de eend in plakjes, presenteer bijvoorbeeld met kroketten en serveer er de portosaus bij.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.