Recepten van Fundo

Congee met ei en bacon

Ingrediënten

  • 250 gr lange rijst
  • 1L Fundo Groentebouillon
  • Stukje gember van ongeveer 2,5cm
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • 1 groene ui
  • 4 eieren
  • Bacon
  • Shiitake champignons
  • Sesamzaadjes
  • Pindanoten
  • Sriracha saus
  • Peper en zout

Congee is een soort Aziatische rijstsoep en in dit receptje maken we er een topper van!

Bereiding

  • Kook de rijst in de Fundo Groentebouillon samen met het fijngesneden stukje gember en een fijngesneden teentje look voor 30 minuten. De rijst moet uit elkaar vallen. Als dat klaar is kruid je bij met peper en zout.
  • In een pan met olie naar keuze frituur je de in ringetjes gesneden sjalot en de schijfjes knoflook van het laatste teentje. Laat deze vervolgens even rusten op een stukje keukenpapier.
  • In dezelfde pan frituur je ook nog de shiitake champignons.
  • Bak een hoeveelheid bacon naar keuze en zet die opzij. In dezelfde pan bak je vervolgens 4 spiegeleitjes.
  • Voeg de rijst die je kookte in de Fundo Groentebouillon toe aan een kommetje en decoreer met de bacon, de eitjes, de champignons, de uitjes en de look. Werk af met fijngesneden groene ui, sesamzaadjes en een klein beetje sriracha saus als je wat pit wenst!
  • Serveer en geniet!

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.