Chili con carne

- Bereidingstijd: 60 min.
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 2 tl chilipoeder
- 1 rode peper, in stukjes
- 1 tl komijn
- 500 g rundergehakt
- 1 potje Fundo bruine rundsfond
- 200 g zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1/2 kaneelstokje
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 800 g kidneybonen, uitgelekt
- peper en zout
Een Mexicaanse klassieker met rundsvlees en bonen. Erg lekker met rijst of brood en natuurlijk tortilla chips.
Bereiding
- Verhit te olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de knoflook 3 min. Doe hier de rode peper, chilipoeder, komijn, peper en zout bij en bak nog even mee.
- Voeg het gehakt toe en bak rul met een vork. Doe er daarna de zongedroogde tomaten bij.
- Giet de tomatenblokjes en de Fundo bruine rundsfond bij het gehakt. Leg ook het kaneelstokje erin. Zet het vuur zachter en laat 30 min sudderen.
- Voeg de bonen eraan toe en laat nog even doorwarmen.
- Verdeel de chili con carne over de borden en serveer met rijst of brood.