Recepten van Fundo

Klassieke rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml rode wijn (goede kwaliteit, maar niet té duur)
  • 200 ml Fundo Runderfond
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takjes tijm
  • Peper en zout
  • 125 gram boter, in blokjes + beetje extra
Een diepe en rijke rode wijn saus om van weg te dromen! 

Bereiding

  • Snijd de boter in blokjes.
  • Snijd de sjalotjes en de teen knoflook fijn. Doe een beetje boter in een steelpan en fruit op laag-medium vuur de sjalot en knoflook aan.
  • Giet de wijn en de Fundo Runderfond erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe. Zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur, zodra de saus kookt, ietsje lager en laat het geheel ongeveer 15 minuten inkoken.
  • Zeef de rode wijnsaus daarna door een hele fijne zeef.
  • Breng op smaak met peper en zout, zoveel je wil.
  • Zet het pannetje met de gezeefde saus terug op het vuur; draai het vuur zo laag mogelijk.
  • Voeg nu de blokjes boter toe, een paar tegelijk, en klop de saus met een garde totdat de saus gemonteerd is.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.