Een ragout met een diepe smaak van everzwijn. Met pasta erbij is het iets lichter dan met de standaard puree en groenten.

Bereidingstijd: 90 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 500 g everzwijnenstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 stengel selder
  • 200 ml rode wijn
  • 1 potje Fundo wildfond
  • 1 blaadje laurier
  • 2 blaadjes verse salie
  • 2 jeneverbessen
  • 2 el bloem
  • 4 el bessenconfituur
  • 60 g geraspte parmezaan
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en de uien. Maak de champignons schoon en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij in ringen. Fruit de groenten kort aan in een beetje boter.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een stoofpan, schroei het vlees dicht en bestrooi met bloem. Voeg de ui, de knoflook en de selder toe en schep goed om.
  3. Blus met rode wijn en laat even opkoken. Voeg dan de Fundo wildfond, de laurier, de jeneverbessen en salie toe en laat anderhalf uur pruttelen. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en laat nog een halfuur zachtjes koken.
  4. Kook de pasta gaar. Bind de ragout met de confituur en kruid met peper en zout.
  5. Schep de pasta onder de ragout en serveer met parmezaan en salie.