Een fris stoofpotje op basis van Noordzeegarnalen fond en scampis. De currypasta en kokosmelk zorgen voor een heerlijke Oosterse smaak.

Bereidingstijd: 20 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g scampi's, gepeld en schoongemaakt
  • 200 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g peultjes
  • 1 wortel
  • 1 bosje lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 potjes Noordzeegarnalen fond
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 tl gember
  • 3 el koriander
  • 1 limoen
  • 1 el currypasta
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de groenten fijn. Pers de knoflook en rasp de verse gember.
  2. Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe, bak nog even mee. Schenk er de Noordzeegarnalen fond en de kokosmelk bij. Breng aan de kook.
  3. Voeg de scampis en de groenten toe. Laat op een zacht vuur sudderen tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn en voeg toe.
  4. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er wat geraspte limoenschil door.
  5. Serveer het stoofpotje met de rijst. Werk af met enkele blaadjes koriander.