Waterkers zit boordevol vitaminen en ijzer en is dus erg gezond. Deze soep helpt je om uit je winterdip te komen!
Bereidingstijd: 40 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 bussel waterkers, grof gehakt
- 1 prei, in ringen
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
- 100 ml room
- 40 g boter
- 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
- 2 el bieslook, fijngehakt
- peper en zout
Bereiding
- Stoof de ui samen met de prei aan in boter. Doe er de waterkers en de aardappelblokjes bij en laat enkele minuten pruttelen.
- Schenk de Fundo geconcentreerde kippenbouillon bij de groenten, samen met drie delen water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat dit een half uurtje sudderen.
- Verwijder het kruidentuiltje en pureer de groenten met een staafmixer. Kruid af met peper en zout en laat opnieuw enkele minuten koken.
- Klop ondertussen de room stijf.
- Verdeel de hete soep over 4 borden en werk af met een lepeltje opgeklopte room en de bieslook. Serveer meteen.