Venkel is een heel veelzijdige groente, je kan ze op elke manier bereiden en in deze soep verwerkten wij ze in een soepje. Deze heerlijke soep kan je opdienen als aperitief of gewoon als soep bij de maaltijd.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 25 g (ongezouten) boter
  • 1 prei (wit gedeelte)
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen
  • 1 el bloem
  • 125 ml volle melk
  • 1 pot Fundo geconcentreerde groentebouillon
  • 150 g gerookte zalmsnippers

Bereiding

  1. Snijd de prei, de ui en de venkelknollen fijn en fruit deze aan in een grote pan met de ongezouten boter.
  2. Voeg de bloem toe en laat 2 min meebakken.
  3. Voeg de melk toe en de Fundo geconcentreerde groentebouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Kruid naar smaak met peper en zout en serveer met de zalmsnippers.