Deze velouté wordt op smaak gebracht door de fundo geconcentreerde kippenbouillon en krijgt door de mascarpone een heerlijk romige smaak.
Bereidingstijd: 30 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
- 1 ui
- halve knolselder
- 1 grote aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 125 g mascarpone
Bereiding
- Pel de ui en snijd deze in kleine stukken. Doe hetzelfde met de aardappel.
- Verhit een kookpot met een klontje boter en voeg de ui toe. Pers er het teentje knoflook bij. Voeg de aardappelstukjes toe en laat een vijftal minuten garen.
- Voeg de Fundo geconcentreerde kippenbouillon toe en leng aan met 500 ml water. Breng aan de kook en laat voor ongeveer 20 minuten sudderen op een middelmatig vuur.
- Mix de soep met een staafmixer.
- Serveer en roer er net voor het opdienen de mascarpone door.