De klassieke tomatensoep met balletjes. Een grote favoriet nu het wat kouder wordt!
Bereidingstijd: 40 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg verse tomaten
- 200 g gemengd gehakt
- 1 ui
- 2 preiwitten
- 1 stengel selder
- 1 bokaal Fundo geconcentreerde runderbouillon (500 ml)*
- 1 el tomatenpuree
- boter
- peper en zout
- verse basilicum
Bereiding
- Snij de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.
- Doe de gesneden verse tomaten, de Fundo geconcentreerde runderbouillon en 1,5 l water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier sudderen.
- Rol intussen balletjes van het gehakt. Leg ze in een pot met kokend water en laat even doorkoken. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar.
- Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door.
- Serveer de soep en strooi er eventueel vers gesneden basilicum over.