Geen tijd voor een uitgebreide maaltijd? Deze toast bewijst dat snel ook lekker kan zijn! 

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 ml Fundo Kalfsfond
  • 4 dikke sneden wit brood
  • 1 sjalot
  • 600 gram grote champignons
  • 1 teentje look
  • 5 takjes verse peterselie
  • boter

Bereiding

  1. Koop een ongesneden brood en snijd voor elke toast een dikke boterham af van ongeveer 2 centimeter dik. Verwijder de korsten van het brood.
  2. Toast de boterhammen krokant in de oven of in de toaster.
  3. Maak de champignons proper en snijd ze in kwartjes.
  4. Versnipper de sjalot en plet het teentje look.
  5. Neem een pan en smelt er op een hoog vuur een klontje boter in.
  6. Kleur de champignons aan in de hete pan en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet daarna het vuur lager en voeg ook de sjalot en de look toe.
  7. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken.
  8. Versnipper de peterselie en voeg toe aan de champignons.
  9. Kruid bij met wat peper en zout en meng alles door elkaar.
  10. Vul de warme toast op royale wijze met de champignons.