Een frisse soep op basis van kokosmelk en kip. Het chilipepertje geeft een lekkere kick aan de soep terwijl de koriander en citroengras het fris houden.
Bereidingstijd: 25 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 350 g kipfilet, in reepjes
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 2 chilipepers, ontpit en fijngehakt
- 2 stengels citroengras, in fijne ringetjes
- 5 cm gember, in stukjes
- 1 limoen, geperst
- 500 ml kokosmelk
- 2 potjes Fundo kippenfond
- 3 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 4 limoenblaadjes
- 2 el koriander, fijngehakt
Bereiding
- Verhit de sesamolie in een pan en bak zeer kort de gember met het wit van de lente-uitjes, de chilipepers en de knoflook aan. Blus met de Fundo kippenfond en de kokosmelk. Doe er het citroengras en de limoenblaadjes bij en breng aan de kook.
- Doe na 5 min de kippenreepjes en de vissaus bij de soep. Laat nog 8 min goed doorkoken tot de kip volledig gaar is.
- Haal de soep van het vuur en breng op smaak met het limoensap. Werk af met de koriander en het groen van de lente-uitjes.