Met verse spinazie maak je een ketel vol eerlijk lekkere groentesoep. En om het genot een beetje op te krikken serveer je er ook nog een eitje bij. 

Bereidingstijd: 50 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 l Fundo groente- of kippenbouillon
  • 3 uien
  • 1 grote aardappel
  • 750 g verse spinazie
  • 4 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • 2 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de Fundo bouillon.
  2. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  3. Smelt een klont boter op een matig vuur. Gebruik hiervoor een ruime kookpot of soepketel.
  4. Stoof de ui in de boter en voeg daarna de spinazie toe.
  5. Schil de aardappel, snijd in stukjes en stoof mee.
  6. Schenk er de warme bouillon bovenop.
  7. Verzamel de takjes tijm en de laurierblaadjes en bind samen tot een kruidentuil die je kan laten meegaren.
  8. Zet het deksel op de pot en laat minstens een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
  9. Vis het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep daarna glad met een staafmixer.
  10. Proef en kruid de soep naar smaak met peper van de molen, een snufje zout en wat (geraspte) nootmuskaat.
  11. Kook de eieren en plet ze met een vork. Voeg net voor het serveren toe aan de soep.