Parelgort vormde vroeger de basis voor bijna elke maaltijd, nu wordt er niet veel meer van gegeten. In deze soep zorgt het voor een heerlijke bite. Toch geen fan? Je kan de parelgort makkelijk vervangen door rijst.

Bereidingstijd: 1.5 uur

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g parelgort
  • 75 g spekjes
  • 2 potjes Fundo wildfond
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 200 g koolraap
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei (witte deel)
  • 40 g groene kool

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Snij de wortel, de koolraap en de bleekselderij in stukken. Snij het witte gedeelte van de prei in plakjes. Hak de groene kool fijn.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, de prei, de wortel, de koolraap en de bleekselderij aan.
  3. Voeg de wildfond en de kippenbouillon toe. Leng aan met 1 liter water. Voeg de parelgort toe. Zet een deksel op de pan en breng  zachtjes aan de kook voor ongeveer 1 uur.
  4. Voeg na 50 minuten de groene kool toe en laat nog voor 10 minuten meekoken.
  5. Bak de spekjes bruin.
  6. Kruid de soep met peper en zout en schep op in kommen. Strooi er wat van de gebakken spekjes op.
  7. Serveer met stokbrood.