Risotto

Een lekkere risotto koken vergt wat geduld – én uiteraard ook een lekkere bouillon! – maar op onze manier lukt het je sowieso altijd! 

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 dl Fundo groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • 200 g risottorijst
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 60 g boter
  • Peper

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en plet het teentje look.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de look aan op een matig vuurtje.
  3. Voeg de risottorijst toe, roer alles door elkaar en laat de korrels kort meebakken tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de Fundo groentebouillon toe, zet het deksel op je kookpot en laat ongeveer een kwartiertje garen op een zacht vuur. Belangrijk: roer alles pas voor de eerste keer om nadat de korrels het vocht geabsorbeerd hebben.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto.
  6. Voeg de boter tot, kruid af met wat peper van de molen en roer alles nog eens goed door elkaar.